Kinderopvang 't Nest

Roy – Pedagogisch medewerker

"Je eigen inbreng is altijd van toegevoegde waarde!"

Naast mijn werk in het speciaal basisonderwijs werk ik drie dagen per week in de buitenschoolse opvang. Een mooie combinatie! Werken bij ’t Nest is voor mij werken in een prettige en informele sfeer. Er is erg veel waardering voor mij als man. De kinderopvang heeft, onterecht, een beetje de naam een vrouwenwereldje te zijn. 

We werken veel samen met lokale partners en krijgen de mogelijkheid om met onze eigen inbreng veel nieuwe initiatieven te realiseren. Je wordt uitgedaagd om creatief te zijn en dat stimuleert het gevoel dat je eigen inbreng van toegevoegde waarde is. 

“Wat ik mooi vind om te zien in de buitenschoolse opvang, is dat veel kinderen vaak zelf al weten wat ze willen gaan doen. Deze vrijheid geven we hen bewust, wij helpen ze om deze manier van creativiteit vorm te geven. Tussendoor eten we samen met de kinderen iets en bespreken we gezellig de dag. Ik daag mezelf ook uit om met nieuwe initiatieven te komen, zodat kinderen altijd een leuke middag beleven op de bso. Een ouder gaf ooit aan dat haar kind had gezegd: Bij Roy mag altijd veel en soms is het een zooitje, maar op het einde komt altijd alles weer goed.’ Dat vat mijn werkplezier in een notendop samen.” 

We geven kinderen de ruimte om zichzelf te zijn. Het is aan ons als begeleiding om de veiligheid en gezelligheid voor ieder kind te waarborgen. Het doel moet altijd een zo leuk mogelijke invulling van de vrije tijd van de kinderen zijn. Kindparticipatie staat dan ook hoog in ons vaandel. Het is des te leuker als een kind met een leuk idee komt en dat ook echt kan en mag uitvoeren. Veel is mogelijk. Ik probeer bij ieder voorstel vanuit de kinderen te denken: ‘hoe kunnen we ervoor zorgen dat dit kan en het voor iedereen leuk en veilig blijft’. Wil je een hut bouwen? Prima, wat heb je nodig? Met wie ga je die bouwen? Wie vervult dan welke taken? Spelen bestaat niet enkel uit spel, maar ook uit begeleiding.