Kinderopvang 't Nest

lotte sonnemans - Pedagogisch Medewerker

"De sterke band die je met kinderen krijgt, is onbetaalbaar."

“Als stagiair ben ik gestart bij ’t Nest. Ik werd ontzettend warm ontvangen en voelde me direct thuis. Ik hoefde na het behalen van mijn diploma dan ook niet lang na te denken toen me een contract aangeboden werd. Ondertussen werk ik nu al enkele jaren met veel plezier als pedagogisch medewerker bij ’t Horster Nest!”

Werken in de kinderopvang betekent werken met kleine kinderen die in de groei zijn. Juist dat element zorgt bij Lotte voor extra uitdaging in haar werk: “Ik vind het mooi om kinderen te zien ontwikkelen en daaraan mijn bijdrage te leveren. Ze maken zulke grote stappen in de eerste levensjaren, echt geweldig om die van dichtbij mee te maken en daaraan mijn bijdrage te mogen leveren. Samen met de ouders laten we kinderen groeien en leren. Ik vind het wel belangrijk dat kinderen echt genoeg ruimte krijgen voor hun eigen spel: laat ze gevaar leren herkennen. Van iedere val leren ze iets, het is echt vallen en opstaan. Net zoals wij van onze fouten leren.”

De veelzijdigheid van het werk zorgt ervoor dat er geen dag hetzelfde is. Lotte: “Het belangrijkste van iedere dag is de zorg voor de kinderen op de groep. Je bent de hele dag met verschillende taken bezig. Van voeden tot verschonen, tot samen spelen en kinderen naar bed brengen. Maar ook de contacten met ouders zijn ontzettend belangrijk. Daarnaast ben ik samen met collega’s verantwoordelijk voor social media. Een leuke manier om ook via Facebook en Instagram te laten zien wat er gebeurt op onze locaties!”

“’t Nest is een warme plek voor kinderen en leidsters om te groeien. Heb jij altijd gedroomd van werken in de kinderopvang? Waag dan de sprong en wordt mijn toekomstige collega! Geen dag kan meer stuk als je omringd bent door de kinderen en hun glimlachjes.”