Kinderopvang 't Nest

yvonne aerts – Pedagogisch medewerker

"Je werkt nooit alleen bij ‘t Nest, we werken echt als team!"

Yvonne Aerts werkt al vele jaren in de kinderopvang. De locatie waar zij werkzaam was, is in 2016 overgenomen door Kinderopvang ’t Nest. Sindsdien werkt ze vol overgave in onze organisatie. Ze vervult haar rol als pedagogisch medewerker bij ’t Zaerums Nest. Dat doet ze niet alleen, maar echt samen met de collega’s in haar team. Zoals ze zelf zegt: “Als je je fijn voelt tussen je collega’s, als je op je gemak bent en als je je gehoord voelt, dan heeft dat een goede invloed op de werkvloer. Niet alleen voor collega’s, maar vooral ook voor de kinderen. Dit bepaalt echt de sfeer op een locatie.”

Yvonne is werkzaam op de voorschoolse en naschoolse opvang. Ze werkt daarin met kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar. “Ik vind het heerlijk om voor een gezellige ontbijttafel te zorgen. Eerst samen ontbijten en daarna brengen we de kinderen naar school. ’s Middags haal ik de kinderen weer op en maken we er samen met hen een fijne middag van. Ik vind het erg leuk om met de kinderen mee te spelen. Samen spelen we een spelletje en bouwen we een hut. Ook rollenspellen zijn geweldig: ik koop spulletjes in de winkel van de kinderen en eet de lekkerste gerechten in hun restaurant.”

“Wat ik mooi vind aan mijn werk? Dat we met onze deskundigheid er elke dag voor mogen zorgen dat kinderen zich kunnen ontwikkelen. Op hun eigen manier, in hun eigen tempo en vooral: in een vertrouwde omgeving. Die basis zorgt ervoor dat kinderen zich op hun gemak voelen. Dat geeft ons de ruimte om ieder kind te helpen. Het is zo fijn om een kind dat niet lekker in zijn vel zit te helpen en samen te zoeken naar een oplossing.” Voor iedereen die nog twijfelt of werken in de kinderopvang bij hem/haar past, geeft Yvonne graag het volgende mee: “Vind jij het leuk om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jonge kinderen? Ik nodig je uit om te komen werken in ons warme nest!”