Danielle Eikelenberg

Danielle eikelenberg - Pedagogisch Medewerker

"We hebben niet alleen oog voor de kinderen, maar ook voor elkaar en behandelen elkaar met respect."

In 2019 heeft Danielle de kans gegrepen om zich opnieuw te kwalificeren als pedagogisch medewerker. Zij is toen gestart met een BBL-traject in onze organisatie waarin leren en werken samen gaan. Ondertussen heeft zij haar cursussen en certificaten allemaal behaald en is ze werkzaam als pedagogisch medewerker op een babygroep. 

“Ik heb vroeger al het diploma MDGO Agogisch Werk gehaald, maar ben een aantal jaren uit de kinderopvang geweest. Hierdoor moest ik opnieuw gekwalificeerd worden om weer te mogen werken in de kinderopvang. Ik heb daarom het BBL traject gevolgd bij Gilde Opleidingen, waarin ik goed begeleid ben. Hier heb ik veel tijd in gestoken, maar het was prima te combineren met mijn gezin. Mijn voordeel was dat ik al veel werkervaring had in de kinderopvang, daardoor kon ik me verder verdiepen in de kwaliteit van onder andere de babygroepen.” Jaarlijks worden er bij ’t Nest een tiental collega’s opgeleid via een BBL traject. Wil je daar meer over weten? Kijk dan hier.

“Werken bij ’t Nest is geen dag hetzelfde. Als team zijn we dagelijks bezig om kinderen te verzorgen, een mooie dag te bezorgen, hun ritme te bewaken en hun ontwikkeling te stimuleren. We werken echt vanuit ons hart en gebruiken tevens alle kennis die we hebben om de kwaliteit van de opvang te optimaliseren. Zo werk ik samen met een collega ieder jaar een thema uit dat ook in de jaren daarna gebruikt kan worden. Ook hebben we op onze locatie een lichtjestocht opgezet, een leuke activiteit voor kinderen en hun ouders in de avonduren. Daarnaast kan ik me verder ontwikkelen door mee te denken in de werkgroep over ons leerplatform. Zo heb je een fijne afwisseling in taken.” 

“Wat ik mooi vind, is dat we echt als team werken. We hebben niet alleen oog voor de kinderen, maar ook voor elkaar en behandelen elkaar met respect. We bespreken knelpunten en zorgen voor goede afwisseling in taken onderling.”

Danielle sluit af met: “Ik ben blij dat ik hier weer de kans heb gekregen om, na een tijdelijk uitstapje naar de horeca, terug te keren naar de kinderopvang: het vak waar ik vanaf mijn achttiende vol passie in heb gewerkt. Extra pluspunt is dat werken bij ’t Nest voor mij werken bij een prachtig bloeiende en professionele organisatie is die altijd in ontwikkeling is! Kom jij ons warme nest ook versterken?”