Leren en werken tijdens een BBL opleiding

Leren en werken tijdens een BBL opleiding

Leren en werken tijdens een BBL opleiding

Ben jij 18 jaar of ouder en wil jij graag werken en leren combineren binnen de kinderopvang? Dan is onze BBL opleiding jouw kans om die droom waar te maken. In onze speciale Nest-klas leer jij alles wat je moet weten om te kunnen werken als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. De BBL opleiding bieden wij aan voor zowel MBO niveau 3 (Pedagogisch Werk) en MBO niveau 4 (Gespecialiseerd Pedagogisch Werk). Samen met jou bekijken we welk opleidingsniveau het meest passend is. 

 

Op dit moment hebben we geen vrije plekken meer in onze Nest klas. Gedurende het schooljaar 2024/2025 komen er weer plekken vrij.

Informatie over de opleiding

Tijdens het BBL leer-/werktraject bij ’t Nest ga je één keer per week naar school en werk je daarnaast minimaal 20 uur per week op een vaste locatie. Tijdens je opleidingstraject streeft ’t Nest ernaar dat je met elke doelgroep (baby’s, peuters, schoolgaande kind) werkervaring op doet, zodat je breed bent opgeleid en na je opleiding werkzaam kunt zijn op alle groepen. Dankzij het maatwerktraject bepaal jij zelf het tempo van de opleiding en heb jij zelf de regie over het verloop. Daarbij krijg je maximaal drie jaar de tijd om de opleiding af te ronden. 

’t Nest heeft een nauwe samenwerking met Gilde Opleidingen. Hierdoor is er veel contact tussen jouw mentor van school en de praktijkopleider van ’t Nest. 

Vereisten voor de opleiding

Om te kunnen starten met de opleiding vragen wij een minimale vooropleiding van vmbo-theoretisch, havo of MBO niveau 3. Daarnaast hanteert de kinderopvang strenge taaleisen Nederlandse taal niveau 3F op de onderdelen lezen, luisteren, gesprekken voeren en spreken. Mochten er twijfels zijn over de haalbaarheid van het (taal)niveau dan kan een AMN test via Gilde Opleidingen onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

20230601_152836.jpg
20230411_150508.jpg

Begeleiding tijdens de opleiding

Bij Kinderopvang ’t Nest is er fors geïnvesteerd in goede begeleiding voor studenten. Tijdens je opleidingstraject is er zowel een werkbegeleider als een praktijkopleider betrokken bij jouw leerproces. De werkbegeleider is jouw eerste aanspreekpunt op de werkvloer, geeft feedback op jouw functioneren en kijkt je schoolopdrachten na. De praktijkopleider bewaakt het leerproces, stuurt bij waar nodig en draagt zorg voor het met jou samen opstellen van een persoonlijk ontwikkelplan dat als rode draad werkt tijdens je opleidingstraject. Minimaal één keer per jaar vindt er een voortgangsgesprek plaats samen met jouw trajectbegeleider/mentor vanuit Gilde Opleidingen en de praktijkopleider van ’t Nest. Zodra je klaar bent om examen te doen zal een van onze examinatoren bij jou langskomen op locatie.

Opleidingskosten

Het BBL leer-/werktraject wordt volledig door ’t Nest vergoed. Dat betekent dat het jaarlijkse collegegeld en de studiematerialen ten behoeve van de opleiding voor je worden betaald. Hiervoor teken je een studieovereenkomst. Mocht je onverhoopt je opleiding niet kunnen afronden of vroegtijdig uit dienst treden, dan geldt er een terugbetalingsregeling. Dit wordt met jou besproken tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek met onze HR adviseur. 

Salaris

Tijdens het BBL leer-/werktraject ontvang je maandelijks salaris. Het salaris van een BBL student-medewerker is conform CAO Kinderopvang schaal 5 (maximaal €3179 op basis van een werkweek van 36 uur). Afhankelijk van je vooropleiding en relevante werkervaring wordt samen met de HR adviseur bekeken in welke trede je wordt ingeschaald.

Het aantal uren dat is vastgesteld op het contract zijn de uren die je op de werkvloer maakt. Het minimale aantal uren bedraagt 20 uur. De schooldag is hier niet bij inbegrepen. Wel heb je recht op een reiskostenvergoeding, hiervoor volgen wij de voorwaarden van de CAO Kinderopvang. 

Baangarantie

Na succesvol afronden van je BBL leer-/werktraject wordt jouw contract (bij formatieruimte) omgezet naar een vaste aanstelling bij ’t Nest als pedagogisch medewerker. Het aantal uren dat je na je opleiding zal gaan werken zal in overleg met jou worden vastgesteld in een nieuw contract.

20230206_104318.jpg
20230608_110228.jpg

Sollicitatieprocedure

Wij zijn jaarlijks op zoek naar meerdere BBL student-werknemers om onze teams te versterken. Ben jij enthousiast en wil je in aanmerking komen voor een opleidingsplek? Op dit moment hebben we geen vrije plekken. In de loop van het schooljaar 2024/2025 zullen er weer plekken vrijkomen. Houd onze website goed in de gaten om te solliciteren.

De gesprekken vinden plaats middels een speeddate. Als dit goed bevalt wordt er minimaal één meeloopmoment gepland op één van onze locaties. Vervolgens vindt het arbeidsvoorwaardengesprek plaats met onze HR adviseur.

Heb je vragen over dit traject? Neem dan contact op met onze HR adviseur Linda Winter (06-19283506) of onze opleidingsadviseur Laura Egtberts (06-58901377).