Kinderopvang 't Nest

jacqueline gielens - van vliet – Pedagogisch medewerker

“Het mooiste is, en daar ben ik wel trots op, dat wij er samen met de ouders voor zorgen dat kinderen zich kunnen ontwikkelen. Het is heel mooi om daar onderdeel van te zijn!”

Jacqueline is geen onbekende in de kinderopvang: ze startte als gastouder en ving kinderen thuis op. Op het moment dat ze haar eigen dochter aan moest melden voor de basisschool ervaarde ze dat het lastig was haar rol als gastouder te combineren met de schooltijden. Ook miste ze het samenwerken met collega’s. Het was dus tijd voor een nieuwe stap: “Ik solliciteerde bij ’t Nest en sinds juni 2023 ben ik werkzaam als flexmedewerker. Door mijn flexibele rol zijn mijn werkdagen erg afwisselend. Vaak begin ik op de voorschoolse opvang om daarna door te gaan naar een baby- of peutergroep. In de middag vind je me vaak op de naschoolse opvang. Het is erg leuk om zo met de verschillende leeftijdsgroepen bezig te zijn. Ik ben daarom erg blij dat ik de overstap gemaakt heb: ik doe nog steeds het werk wat ik echt heel leuk vind en combineer dat met de dingen die ik als gastouder miste.”

“Het leukste aan mijn werk bij ’t Nest is dat ik samen met collega’s zorg voor de kinderen en een bijdrage kan leveren aan hun ontwikkeling. Ik vind het heel mooi om samen ervoor te zorgen dat kinderen zich veilig voelen. Die lachende gezichtjes als ik de groep op kom en de spontane knuffels die kinderen aan je komen geven bezorgen mij mooie herinneringen. Maar het mooiste is, en daar ben ik wel trots op, dat wij er samen met de ouders voor zorgen dat kinderen zich kunnen ontwikkelen. ”

Als flexmedewerker is Jacqueline werkzaam op verschillende locaties binnen één cluster. “In mijn rol heb je veel afwisseling en werk je samen met verschillende collega’s en kinderen. Ik ben ook altijd nieuwsgierig naar de nieuwe collega’s waar ik mee mag samenwerken, de verschillende ruimtes waarin de kinderen opgevangen worden en natuurlijk naar de kinderen. Zo leer je de locaties goed kennen en voel je je overal snel thuis!”