Gitta van Knippenberg

Gitta van Knippenberg – Pedagogisch coach

"Wees nooit bang om iets nieuws te proberen. Vergeet niet: Amateurs hebben de ark gebouwd, professionals de Titanic."

Gitta is als pedagogisch coach en beleidsmedewerker werkzaam binnen ’t Nest. In 2016 is ze begonnen als pedagogisch medewerker, waarbij ze wel de sterke intentie had om binnen de organisatie door te kunnen groeien. Die kans kreeg ze en in 2019 is ze gestart als pedagogisch coach. 

Voor mij staat het woord “samen” binnen ’t Nest centraal. Samen met de pedagogisch medewerker hebben we allemaal hetzelfde doel: het beste voor de kinderen, ze te laten groeien, bloeien en later uit te laten vliegen als een sterke vogel. Ik vind het belangrijk dat iedereen gelijk is, ongeacht de functie die iemand heeft. Elke medewerker is even waardevol. Vandaar dat we samen ontdekken en samen werken aan doelen. Dat is de kracht van ons Nest. Dit ervaar ik ook tijdens mijn werkdagen. Iedere dag is anders, maar we zijn wel altijd samen aan het werk. Ik vind het daarom ook belangrijk dat je jezelf bent. Er zijn al zoveel anderen. We kunnen allemaal leren van elkaar en groeien door elkaars kwaliteiten en talenten in te zetten. Je hoeft iemand niet te veranderen, maar je kunt wel rekening houden met de ander. 

Als pedagogisch coach ben ik veel bezig op de werkvloer: ik coach mensen, bied een luisterend oor en geef het voorbeeld. Zo kunnen we samen kijken welke punten we verder kunnen verbeteren en leer ik collega’s om in hun eigen kracht te werken. Naast die taken schrijf ik ook beleidsstukken en denk ik mee over allerlei zaken die spelen binnen ’t Nest.

Gitta: “Wil jij graag werken in een organisatie die kinderen en medewerkers laat groeien, bloeien en ontdekken? Op een plek waar kinderen uitgedaagd worden om hun eigen talent te ontdekken en er samen wordt gewerkt met lokale initiatieven, verenigingen en bedrijven? Dan is ’t Nest de juiste plek voor jou!”