Kinderopvang 't Nest

Laura Egtberts – Praktijkopleider

"Plezier hebben in je werk is voor mij echt de belangrijkste factor in werk."

Sinds 2018 is Laura werkzaam binnen Kinderopvang ’t Nest. Ze startte in de rol van Senior Pedagogisch Medewerker en verruilde die functie voor de rol als Praktijkopleider. “Als praktijkopleider ben ik verantwoordelijk voor de stagecoördinatie. Dagelijks help ik stagiaires met opdrachten, ik voer begeleidingsgesprekken en bezoek locaties om te examineren. Op de achtergrond bekijk ik hoeveel stagiaires we kunnen plaatsen, welke plek het best bij een stagiaire past en natuurlijk komen er ook administratieve taken bij kijken. Het is een heel diverse rol waarin ik mijn draai goed gevonden heb.”

In deze rol komt Laura op alle locaties en ze ervaart een hoge mate van collegialiteit en betrokkenheid onder haar collega’s. Wat haar daarnaast opvalt is dat we de lat voor onszelf en voor elkaar hoog leggen, maar ook fouten durven te maken. Het is een proces van vallen en opstaan dat ervoor zorgt dat er een veilig leerklimaat ontstaat voor zowel de medewerkers als de studenten en zij het de volgende keer met goede moed opnieuw durven te proberen. “Slaag je een keer niet, dan leer daarvan. Je helpt elkaar om het de volgende keer beter te doen.”

Laura heeft eerst als senior pedagogisch medewerker (SPM) gewerkt en in die tijd veel geleerd: “Plezier hebben in je werk vind ik echt de belangrijkste factor bij het kiezen van een baan of functie. De rol van SPM’er gaf mij de mogelijkheid om veel te leren, maar gaf me niet het plezier waar ik naar op zoek was. Daardoor durfde ik het roer om te gooien en een andere richting op te gaan. Ik waardeer het dat me de kans gegeven wordt om die andere rol te vervullen. Er wordt hier echt gekeken naar de persoonlijke en professionele groei van het eigen personeel.”

Laura wil haar toekomstige collega’s het volgende meegeven: “Wil jij werken op een plek waar jij jezelf kan zijn, waar er ruimte is voor jouw ontwikkeling en waar je je gewaardeerd voelt voor het werk wat je doet? Solliciteer dan en wellicht zien we elkaar snel bij ’t Nest!”