Kinderopvang 't Nest

nicole derks - Pedagogisch Medewerker

"Zelfs na 30 jaar werkzaam zijn in de kinderopvang leer ik nog steeds iedere dag nieuwe dingen!”

Onze collega Nicole Derks werkt als Pedagogisch Medewerker bij KC de Hommel. Ze wisselt daar werken op de peuteropvang af met buitenschoolse opvang. Een combinatie die voor veel afwisseling zorgt. Ze vertelt graag wat haar werk zo uitdagend maakt! 

“Werken op een VVE locatie betekent dat iedere dag anders is. Je ziet en hoort veel verschillende dingen en helpt kinderen te groeien. Niet alleen op de opvang, maar ook bij hen thuis via ‘Spel aan huis’. Dat laatste is erg bijzonder om te mogen doen. Je proeft van de thuissituatie van de kinderen en bouwt een nog betere band op met de ouders. Dan kan ik hen nog meer handvaten geven om de ontwikkeling van hun kind te stimuleren. Dit alles komt vooral ten goede van het kind. Het is een geweldige toevoeging aan de reguliere opvang!”

“Binnen ’t Nest wordt er echt naar mij en mijn wensen gekeken. Ik word gezien en gehoord en dat zorgt ervoor dat ik de ruimte krijg om op te zoek te gaan naar meer uitdaging in mijn werk. Die ontdekkingsreis gun ik ook alle kinderen. Wij laten zien dat iedereen er mag zijn en kan opgroeien in een veilige omgeving, soms door te vallen en weer op te staan. Zo kan iedereen met een goed gevulde rugzak de wereld in trekken!”